Materialerne til alle mine tekstile projekter er for det meste indköbt i genbrugsbutikker. Jeg har et ret så stort lager af stof og garn i mit hobbyrum. Kvaliteten, störrelsen, mängden og farven afgör så, hvad det kan blive til. Nogen gange kommmer idéen för materialet (hvad kan jeg finde på lageret som passer til den her idé?), andre gange kommer materialet för idéen (hvad kan jeg mon lave af det her?). Og man kan i allerhöjeste grad sige, at det er lysten, som driver värket.lørdag den 3. marts 2018

Endnu en redningsaktion.

Min yndlingstrøje begynder at blive godt slidt på albuerne og under armene. Den var dyr i indkøb (mønster og garn hos Bente Geilsk), det tog en evighed at strikke den - læs om den her og her.Jeg havde ikke mere garn, så nu var gode råd dyre. Men så kom jeg til at tænke på, at ærmerne egentlig altid havde været lidt for lange. Jeg gav dem altid et op-smøg. Og det op-smøg kunne jeg vel godt undvære. Altså frem med saksen.


Næste skridt var at samle masker op og lukke af, både forneden på ærmerne og på de afklippede dele.


På disse dele lod jeg så ca 6 masker løbe på to steder lige overfor hinanden.


Og så klippede jeg i løbemaskerne.


Voila! Fire lapper.


Så meget tråd havde jeg at gøre godt med til selve syarbejdet.


Først riede jeg lappen på, siden syede jeg med det krøllede garn. De løse tråde( der hvor jeg klippede lappen) skubbede jeg bare ind under, jeg regner ikke med at de løber nogen steder.


Resultatet blev meget bedre end jeg havde forventet. Det ser lidt klodset ud, men i brug betyder det ikke noget. Jeg håber at trøjen kan holde et par år til.

2 kommentarer:

Bundingen sagde ...

Jeg har sans for redningsaksjoner! Godt jobba! Og for en glede det gir å kunne reparere. Takk for godt tips!


Litt mildere her i dag, bare 5 minus i øyeblikket.

Riktig god helg fra Ingunn

Barwitzki sagde ...

Hei Astrid, så mye skjønnhet er opprettet igjen.
Det er herlig å lage ny... fra gammel.
Vi har hatt tur til Vesterålen, første gang i vinter i Norge... det var så fint. Hjemme var hele vinter bare varmegrader, grå og vått og vi kommer hjemm igjen... solen stråler og 6 - 16 minusgrader - uten snø her. Jeg har glad
med fortsett litt vinteren. Vi tok herlig stor spaseretur i skogen i dag.
God ettermiddag og kveld og super fin søndag. Hilsen fra Viola