Materialerne til alle mine tekstile projekter er for det meste indköbt i genbrugsbutikker. Jeg har et ret så stort lager af stof og garn i mit hobbyrum. Kvaliteten, störrelsen, mängden og farven afgör så, hvad det kan blive til. Nogen gange kommmer idéen för materialet (hvad kan jeg finde på lageret som passer til den her idé?), andre gange kommer materialet för idéen (hvad kan jeg mon lave af det her?). Og man kan i allerhöjeste grad sige, at det er lysten, som driver värket.mandag den 28. marts 2016

Jeg går aldrig med hue.

- men da jeg fik se mysteriestrikningen fra NordKnit, så fik jeg stor lyst til at strikke mig en hue. Som tænkt - så gjort.


Den blev for stor.


Men det havde jeg haft på fornemmelsen, så jeg havde ikke syet ombukket til hele vejen rundt. Så trak jeg en elastik igennem.Det blev ikke rigtig godt, huen sad som en stor boble oven på hovedet. Den ville jeg aldrig blive glad for. Jeg prøvede at valke den, men den krøb ikke så meget som jeg ville. Sidste udvej - vaskemaskinen. Så var det for sent at fortryde, men det gjorde jeg nu alligevel. Huen kom ud i en passende størrelse, men den var stiv og "død", og  mønstrene var utydelige. Jeg har givet den til Røde Kors' genbrugsbutik, forhåbentlig er der en anden, som bliver glad for den.

Men skam få den der gi'r sig! Jeg strikkede bare én til, og med tyndere pinde. Jeg hoppede også over én mønsterbord.- og den passede perfekt.


Glad for min nye hue.

Det mærkelige er, at selv når jeg nu har strikket en hue som passer og som jeg er tilfreds med, så går jeg stadigvæk ikke med hue.
Jeg er begyndt at indse, at problemet med mig og huer ikke så meget er, hvad der er udenpå hovedet, men hvad der er indeni. Og nu er det jo snart forår, og så behøver man ikke at gå med hue. Vi får se hvad der sker til næste vinter!

Strikkefakta hue 1: kanten limegrønt mohair fra lageret, bundfarve mørkeblå 2-trådet uld fra Geilsk, mønsterfarve 2-trådet uld fra Kauni. Pinde nr 2½.

Strikkefakta hue 2: kanten grøn alpakka fra Drops, samme bund- og mønsterfarve som hue 1, pinde nr 2.

2 kommentarer:

Juliusdotter sagde ...

De var fina båda. Vem vet det kanske blir en kall och blåsig vinter, då en varm mössa kan behövas.

Barwitzki sagde ...

Vakker lua. Deilig var mønsteret. Hyggelig fargene du har brukt.
Jeg liker lua. Takk for vakre bilder, hyggelig å se deg, bare fantastisk... hjertelige hilsen fra meg.
Vi fikk i morges snø, alt hvitt utenfor, og i alle fall
jeg bruker lua også. Ha riktig god helgen... solen vil kommer her og varm det skal være. Vi vil se. Klem fra Viola