Materialerne til alle mine tekstile projekter er for det meste indköbt i genbrugsbutikker. Jeg har et ret så stort lager af stof og garn i mit hobbyrum. Kvaliteten, störrelsen, mängden og farven afgör så, hvad det kan blive til. Nogen gange kommmer idéen för materialet (hvad kan jeg finde på lageret som passer til den her idé?), andre gange kommer materialet för idéen (hvad kan jeg mon lave af det her?). Og man kan i allerhöjeste grad sige, at det er lysten, som driver värket.mandag den 7. marts 2016

Et NEP blev FO

Oversættelse: Et projekt, som jeg troede aldrig skulle blive færdigt, blev alligevel færdigt til sidst. Det drejer sig om den røde trøje, som ses i et tidligere blogindlæg her.


Trøjen er, i modsætning til det andet uendelige projekt i samme blogindlæg, strikket i flere dele. En ryg, to forstykker, to ærmer. Det giver mulighed for hele tiden at sammenligne strikketøjets mål med sine egne, og så gøre de nødvendige ændringer.


F. eks blev trøjen alt for kort efter min smag, og så strikkede jeg en kant uden mønster til forneden. Jeg lod kanten have en slids som svarer til at forkanten ikke er knappet hele vejen ned. Jeg synes det ser ret elegant ud - som om det har været meningen hele tiden.


Strikkefakta:
Pinde nr. 4.
Trøjen er strikket med to tråde.  Mønstret, som jeg kalder "diskret stribe" fremkommer ved, at jeg på hver 6. omgang erstatter en af de mørkerøde tråde med en klar rød. Trøjen har en meget flottere rød farve end på billedet, det er svært at fotografere om vinteren indendørs i halvdårligt lys.
Garn: Tomtex vævegarn, tyndt en-trådet, 600 meter pr 100 gram. Jeg har fået en hel sækfuld af min datters svigermor i alle mulige pragtfulde farver. Det lover godt for fremtidige strikkeidéer.


1 kommentar:

Bundingen sagde ...

Så fin den ble! Nydelig farge. Hadde vært fint om du kunne vise et bilde der trøyen er i bruk.

God tirsdagskveld fra Ingunn