Materialerne til alle mine tekstile projekter er for det meste indköbt i genbrugsbutikker. Jeg har et ret så stort lager af stof og garn i mit hobbyrum. Kvaliteten, störrelsen, mängden og farven afgör så, hvad det kan blive til. Nogen gange kommmer idéen för materialet (hvad kan jeg finde på lageret som passer til den her idé?), andre gange kommer materialet för idéen (hvad kan jeg mon lave af det her?). Og man kan i allerhöjeste grad sige, at det er lysten, som driver värket.onsdag den 17. februar 2016

Vanter op-og-ned og ned-og-op.

Marie i Garnboa bestilte "billige" vanter, d.v.s. vanter uden alt for meget mønsterstrik som tager lang tid at strikke, og derfor også gør vanterne dyre. 

Men helt ensfarvet er bare for kedeligt, så de små garnnøgler fra reste-posen kom frem. Det sjove er at finde pæne farvekombinationer.

Det blev til 6 par vanter ialt. 

 2 ret, 2 vrang, men med farveskift, giver en hel anden effekt end ensfarvet.
Disse to par er strikket oppe-fra-og-ned. Hvordan man gør? Det kan jeg forklare i et nyt indlæg, hvis der er interesse for det.

Alle de valgte mønstre på manchetterne bliver ret stramme, så det kan betale sig at slå lidt ekstra masker op. Disse lukker man så af når man begynder at strikke selve vanten. Eller omvendt, hvis man strikker den anden vej. Eller man kan gøre sig umage med at strikke løst. Eller gå et nummer op i pindestørrelse.

Strikkefakta: alt garn er fra lageret og uden banderole, så det er ikke til at sige hvad det er. Men uldgarn, det er det.

3 kommentarer:

Barwitzki sagde ...

Kjempeflotte votter har du strikkt kjære Astrid. Så hyggelige farger.
Fantastisk med stripper og rutet. I går vi fikk snø... jeg elsker :-))
Barna har vinterferien. Vinter og snø hører sammen. Selv om snøklokker
blomst her. Nest uke kommer 12 grader. Våren kommer.
Hilsen til deg og klem. Viola

Juliusdotter sagde ...

Intressant med vantar stickade åt andra hållet. Teknik man borde kunna använda om man vill göra fodrade vantar.... nu går stick-tankarna igång :)

Astrid sagde ...

- det gør mine også! Genial tanke at strikke dobbelte vanter på den måde. I mit indlæg fra 22/10 2015 skriver jeg om et par dobbelte vanter som jeg har købt. De er ikke strikket sådan, men HVORDAN har jeg ikke rigtig fundet ud af endnu. De er i hvert fald hæklet sammen i siderne for at få den lækre hvide effektstribe.