Materialerne til alle mine tekstile projekter er for det meste indköbt i genbrugsbutikker. Jeg har et ret så stort lager af stof og garn i mit hobbyrum. Kvaliteten, störrelsen, mängden og farven afgör så, hvad det kan blive til. Nogen gange kommmer idéen för materialet (hvad kan jeg finde på lageret som passer til den her idé?), andre gange kommer materialet för idéen (hvad kan jeg mon lave af det her?). Og man kan i allerhöjeste grad sige, at det er lysten, som driver värket.mandag den 11. januar 2016

Specielle strikketeknikker.

Garnbutikken Garnverket udskrev en konkurrence: fremstil en grydelap, valgfri teknik. Så kom jeg i tanker om, at jeg for flere år siden havde fundet på en grydelap i teknikken skyggestrik. Man strikker med én farve én gang frem og tilbage, og med kontrastfarven én gang frem og tilbage. Fordelingen af retmasker og vrangmasker afgør mønstret.

Ved første øjekast ser man bare et tilsyneladende umotiveret stribemøbster


- men ser man i en anden vinkel fremtræder mønstret. Og grydelappen fortæller selv, hvad den er - og da vi er i Sverige, hedder den "Grytlapp".


I morgen bliver lapperne afleveret i Garnverket. Man kan kun stemme i butikken, så har du vejen forbi i perioden 18. januar - 6. februar, kan du jo kikke ind og stemme. 

Strikkefakta: tykt bambusgarn fra lageret, pinde 4½


Der var mere af det lækre alpakkagarn, så det blev til endnu et par pulsvarmere. Disse vil jeg have selv. Dels fordi de lige er min stil, dels fordi der er en lille fejl i mønstret. Det er måske kun mig selv der kan se det, men det er nok til, at jeg ikke vil sælge. På den måde kan en fejltagelse vendes til det bedste.

1 kommentar:

Bundingen sagde ...

For en flott gryteklut! Skjønner ikke helt hvordan du gjør det, men ønsker lykke til med konkurransen!
Fine pulsvarmere! Her går det i tova-votter!

Klem fra Norge