Materialerne til alle mine tekstile projekter er for det meste indköbt i genbrugsbutikker. Jeg har et ret så stort lager af stof og garn i mit hobbyrum. Kvaliteten, störrelsen, mängden og farven afgör så, hvad det kan blive til. Nogen gange kommmer idéen för materialet (hvad kan jeg finde på lageret som passer til den her idé?), andre gange kommer materialet för idéen (hvad kan jeg mon lave af det her?). Og man kan i allerhöjeste grad sige, at det er lysten, som driver värket.søndag den 15. februar 2015

Ikke så hemmeligt længere.

Så blev de mystiske strømper endelig færdige. Jeg har ikke været gode venner med dem under strikningen, men der var flere ting som var nye for mig - og det er jo altid godt at lære sig noget nyt. F. eks. de tre små vrangstrikkede riller over ankelen. De gør, at sokkerne "harmonikafolder" sig lige dér, hvor sokker ellers har en tendens til at rynke sig (og gnave, hvis de er inde i tætsiddende støvler). Praktisk.
Det sjove mønster op ad vristen strikkes med tre små garnnøgler, som man opbevarer inde i sokken. Et nøgle for hver mønsterslyngning. På den måde undgår man en masse løse tråde inde i sokken. Smart.


Et svært, men flot mønster som afslutning.


Sokkerne er pænest, når de kommer på.


I weekenden har der været Syfestival i den store messebygning i Älvsjö (forstad i det sydlige Stockholm). Foreningen Sticka var repræsenteret med en udstilling, og sokkerne var med. Det var sjovt at se, hvor forskellige sokkerne var ud fra de forskellige strikkeres valg af mønstre og farver.


Jeg har stadig lidt modvilje mod resultatet, jeg synes helhedsindtrykket ser rodet ud, men som "indlæringsobjekt" har de været ganske udmærkede. Og de sidder fint på foden og er dejligt varme som gode sokker skal være.

3 kommentarer:

Samtal från min trädgård sagde ...

Jeg synes at de var de fineste som var der!

Astrid sagde ...

Tak, til have-samtalen!

Barwitzki sagde ...

Varme hilsen til deg Astrid.
Veldig hyggelige sokker har du strikkt.
Interessant mønsteret og super fine farger. Herlig med udstilling og du kan se alle andre modeller.
Jeg strikkt to ganger mysterivotter.
Det var koselig og spennende.
Ha det riktig fint. Klem fra Viola