Materialerne til alle mine tekstile projekter er for det meste indköbt i genbrugsbutikker. Jeg har et ret så stort lager af stof og garn i mit hobbyrum. Kvaliteten, störrelsen, mängden og farven afgör så, hvad det kan blive til. Nogen gange kommmer idéen för materialet (hvad kan jeg finde på lageret som passer til den her idé?), andre gange kommer materialet för idéen (hvad kan jeg mon lave af det her?). Og man kan i allerhöjeste grad sige, at det er lysten, som driver värket.tirsdag den 16. december 2014

Hemmeligheder.

I disse tider kan man jo ikke altid afsløre, hvad der er på pindene. Men her er en før-jul glædelig begivenhed, idet en lille Ingeborg kom til verden i en nærstående familie i søndags. Hendes velkomstgave har ligget færdig et stykke tid i venten på at hun skulle dukke op.


Støvlerne er fra denne opskrift, fundet på Bundingens blog.


Boleroen er også et blog-fund. Jeg har strikket den før, se her.


Fine gamle perlemorsknapper fra loppis giver det sidste lille pif.
 Strikkefakta: garn Admiral fra Schoppelwolle, pinde nr 3.


Og så er der de tre nisse-søstre, som er syet af Ingborgs tip-oldemor for længe siden. De kaldes Sigrid, Karen og Johanne efter tipoldemor og hendes to søstre. Sigrid var en dygtig hjemmesyerske. Jeg har passet på nisserne i mange år, men nu er det på tide at de vender tilbage til deres retmæssige familie.  


Man skal ikke kikke en ærbar nisse under kjolen. Men gør man det alligevel afsløres et par meget tynde stråltrådsben og en laksefarvet, firkantet numse!


2 kommentarer:

Barwitzki sagde ...

Varme hilsene til deg Astrid. Så hyggelige strikkearbeider du hadde laget. Tusen takk for opskrift fra babysokker - en vennine bruker, jeg skal gå henne. Veldig søt er bolero.
Hyggelige nisser... jeg ser første ganger serie Jul på Måndetoppen ved
nrk tv... så fint. Min første møte med nisse, eller :-) jeg har nisse her :-))
Ha det veldig bra. Klem fra Viola

Bundingen sagde ...

Så morsom historie om de tre nissedamene! De vil nok gjerne komme til sin opprinnelige familie, men godt du har tatt vare på dem.
Lekker bolero og gode sokker! De er de eneste som sitter på små føtter ifølge min datter og andre baby-mammaer.

God jul fra Ingunn