Materialerne til alle mine tekstile projekter er for det meste indköbt i genbrugsbutikker. Jeg har et ret så stort lager af stof og garn i mit hobbyrum. Kvaliteten, störrelsen, mängden og farven afgör så, hvad det kan blive til. Nogen gange kommmer idéen för materialet (hvad kan jeg finde på lageret som passer til den her idé?), andre gange kommer materialet för idéen (hvad kan jeg mon lave af det her?). Og man kan i allerhöjeste grad sige, at det er lysten, som driver värket.fredag den 7. november 2014

Fra mislykket til vellykket.

En gang for flere år siden strikkede jeg dette sjal til Thea


fra denne bog.


Jeg strikkede det rigelig langt. Det troede jeg var en fordel. Det var det ikke. Sjalet hang og slaskede langt ned ad ryggen og var slet ikke den varme omfavnelse, som det var tiltænkt. Det kom retur og har så ligget på en hylde lige siden.

Hvad gør man så? - der var trods alt investeret en del penge og megen arbejdskraft i projektet. Sjalet er strikket med Ullcentrums entrådede garn som er tyndt og "uldent", så tanken på at trævle op var helt uoverstigelig. Ved et nærmere eftersyn viste det sig, at sjalets bredde var præcis ½ Astrid-omkreds. Altså burde det kunne blive til en sweater. Frem med saksen! For-og bagstykke er to rektangler, af det resterende kunne der blive ærmer, som blev syet og klippet i facon. Ærmerne kunne kun blive 3/4-ærmer. Det passer mig fint, for jeg skubber alligevel altid mine ærmer op. Det sværeste var at fiske maskerne op og lukke alle kanterne af. Manchetterne kunne jeg forsigtigt trævle op og strikke en ribkant forneden.

Sådan blev den -


- og så meget blev der til overs!


Jeg er meget tilfreds med min "nye" sweater. Den er blød, let og klør ikke det mindste, den er allerede en hverdagsfavorit.

5 kommentarer:

Juliusdotter sagde ...

Vilken trollkonstnär du är som kan skapa en tröja på det viset.

Det blir inte närmare Stickholm, snarare närmare er stuga, det är i Svanberga alla nystan hamnar.

Bundingen sagde ...

Godt jobba! Dette har jeg sansen for! Reddes det som reddes kan! Genseren ble jo riktig så praktisk, og jeg tipper dette er et plagg som blir brukt!

Ønsker god, ny uke!

Klem

Metamorph sagde ...

Jer er rigtig glad for, at det blev til sådan en lækker sweater. Godt reddet!

Astrid sagde ...

- og tak for at jeg fik sjalet tilbage, søde datter Thea (= Metamorph. Reklame: se hvor dygtig hun er på www.etsy,com/shop/metamorphDK

Barwitzki sagde ...

Så flott at du kunne gjøre en ny genser
fra den gode gamle - nå den var ikke gammel den var laget med kjærlighet.
Kos deg. Ha en fin søndag.
Du har fikk min e-posten? Nå jeg fikk
symaskin... så super... veldig gledelig
jeg :-)))
Stor klem fra Viola