Materialerne til alle mine tekstile projekter er for det meste indköbt i genbrugsbutikker. Jeg har et ret så stort lager af stof og garn i mit hobbyrum. Kvaliteten, störrelsen, mängden og farven afgör så, hvad det kan blive til. Nogen gange kommmer idéen för materialet (hvad kan jeg finde på lageret som passer til den her idé?), andre gange kommer materialet för idéen (hvad kan jeg mon lave af det her?). Og man kan i allerhöjeste grad sige, at det er lysten, som driver värket.mandag den 3. november 2014

Snur på symaskinen igen.

Nu er der lukket og slukket i sommerhuset, og nu venter storbylivet i det næste halve års tid. Så var det på tide at få symaskinen i gang.
Vores pudebetræk var fuldstændig gennemslidte, men de tilhørende dynebetræk fejlede ikke noget, så der skulle sys nye pudebetræk.


På Røde Kors' genbrug havde  jeg købt to gamle såkaldte overlagner. I "gamle dage" lå man på underlagen og havde et overlagen imellem sig og overdynen. Overlagenets øverste del blev foldet ned over kanten af overdynen, og på ombukket var der ofte broderet fint.Jeg placerede broderiet ret højt oppe på de nye hovedpudebetræk for at vi ikke skulle vågne med "roser på kind".


Faster Else havde ønsket sig flere indkøbsposer af den praktiske slags...


... med foer og invendig lomme til pung og andet, som ellers uvægerligt havner i bunden af posen.Og til slut blev det til små etuier til vores forskellige buskort, så de er til at kende fra hinanden i en fart. 


Det er fint at kunne bruge selv de mindste stofstumper til noget.

4 kommentarer:

Barwitzki sagde ...

Hei Astrid fine indkøbsposer og etuier du har sydd. Stoffet er veldig hyggelig, fine mønster. Jeg har bestillt en syrmaskin Husqvarna Viking
Designed in Sweden. Lange tid jeg har ikke sydd. Tidligere har jeg sydd mange barneklær. Nå ser jeg frem til en syrmaskin igjen :-))
Ja Østersjøen var veldig veldig bra,
gledelig, morsom og været var hyggelig.
I dag var solskinn hele dagen, men vinden blåser og bladene faller fra trærene. Kos deg i byen. Ja, jeg vil gjerne reise en gang til Sweden eller Danmark. Jeg var mye ganger i Norge.
Hilsene til deg. Klem fra Viola

Ingunn sagde ...

Så fine putetrekk og handleposer, og kjempesmarte etuier! Du har fått sydd mye nyttig! Kjenner jeg burde sydd noe selv også, men det er så fort å ta strikketøyet.

Fortsatt fin uke fra Ingunn

Juliusdotter sagde ...

Så mycket fint du sytt. Blir sugen på att plocka fram min maskin, men det får tyvärr vänta ett tag till. När vi flyttat kommer jag ha plats att ha den betydligt mer lättåtkomlig :-)

Samtal från min trädgård sagde ...

Fine ting!