Materialerne til alle mine tekstile projekter er for det meste indköbt i genbrugsbutikker. Jeg har et ret så stort lager af stof og garn i mit hobbyrum. Kvaliteten, störrelsen, mängden og farven afgör så, hvad det kan blive til. Nogen gange kommmer idéen för materialet (hvad kan jeg finde på lageret som passer til den her idé?), andre gange kommer materialet för idéen (hvad kan jeg mon lave af det her?). Og man kan i allerhöjeste grad sige, at det er lysten, som driver värket.søndag den 4. januar 2015

En halv hemmelighed, og andre hemmeligheder.

På strikkeforeningen Stickas hjemmeside kan man følge en såkaldt mysterie-strikning (hvis man er medlem, altså!). Hver mandag fire uger i træk lægges en bid af opskriften ud på nettet. På forhånd får man at vide hvad det skal blive, i dette tilfælde drejer det sig om sokker. Garnmængde, garn- og pindetykkelse opgives også på forhånd - og så er det ellers med at følge instruktionerne til punkt og prikke, for der er ingen billeder til hjælp. Indtil nu er der kommet to dele.

Del 1: forfoden


Del 2: hælen


På Stickas netforum kan man udveksle billeder og stille spørgsmål til projeltet.
Indtil nu er jeg ikke så begejstret for resultatat. Jeg forstår ikke rigtig placeringen af det smukke mønster på forfoden. Desuden er der forstærkning på hælen på et sted, hvor jeg ikke plejer at slide mine sokker, mine sokker bliver altid tyndslidte under foden. Og så er der nogen ribber hen over vristen, som jeg ikke fatter meningen med.


Men man skal ikke kritisere før projektet er helt færdigt, så jeg venter utålmodigt på tredje del i morgen.

Sokkerne strikkes fra tåen og op. Det er en teknik som jeg synes er smart, hvis man er usikker på om garnet rækker til. Ved hjælp af brevvægten deler man garnet i to lige store nøgler og strikker opad til det ene garnnøgle er brugt op. Gentages med garnnøgle nr to. Evt. kan man stikke en ribbekant med en anden farve, hvis man synes sokken er blevet for kort. Hvis jeg ved at jeg har garn nok strikker jeg altid oppe fra og ned, det er den teknik jeg lærte da jeg var lille og som jeg føler mig mest bekvem med.

De andre hemmeligheder kan først afsløres efter hjemkomsten fra Danmark sidst i januar måned.


2 kommentarer:

Bundingen sagde ...

Godt nytt år!
Jeg synes sokkene dine ser lovende ut. Tror de blir riktig fine.
Jeg har vært syk nesten hele romjula, lungebetennelse og antibiotika-kur. Har fått tilbake strikkelysta, men dette tar nok tid,
Håper du er frisk og rask.

Nyttårshilsen fra Ingunn

Barwitzki sagde ...

Ha et riktig godt nytt år Astrid.
Interessante teknikk. Jeg strikker strømper også fra oppe til ned... egendlig :-))) Gleder meg å se ferdig.
Jeg strikkte på ravely mysterievotter
to ganger. Det var veldig hyggelig og morsomt. Ha glede med sokkerprosjekt fortsatt og en koselig søndagskveld.
Klem fra Viola