Materialerne til alle mine tekstile projekter er for det meste indköbt i genbrugsbutikker. Jeg har et ret så stort lager af stof og garn i mit hobbyrum. Kvaliteten, störrelsen, mängden og farven afgör så, hvad det kan blive til. Nogen gange kommmer idéen för materialet (hvad kan jeg finde på lageret som passer til den her idé?), andre gange kommer materialet för idéen (hvad kan jeg mon lave af det her?). Og man kan i allerhöjeste grad sige, at det er lysten, som driver värket.fredag den 6. december 2013

Julekjoler.

For mange år siden fik jeg en masse skotskternede stoffer af Thea. De passer perfekt til julekjoler i nostalgisk stil.

Her er en slå-om-kjole med fine gamle perlemorsknapper. Overdelen har foer af mørkegrønt bomuldsstof. Størrelse cl 104, 4 år.


Her har vi kjolen størrelse cl 98, 3 år. Det er en forklædemodel med flæseærmer, med fine gamle håndsyede trådknapper bagpå, julerødt foer i overdelen.
Til sidst kjolen størrelse cl 92, 2 år. Igen med julerødt foer i overdelen, men med lynlås i ryggen.


Den løse krave har sin egen historie. Min mors nabo havde i mange år sammen med sin kone haft knipling som hobby. Nu var konen død, og han ville skille sig af med en del af det, som bare lå i skabe og skuffer. Han havde hørt fra mor, at jeg syede nyt af gammelt, så jeg fik en posefuld. Det var ikke bare en pose fuld, det var en en pose "guld".Jeg sprættede kniplingskanten af køkkengardinet, og så syede jeg en krave. 
Nu kan lillepigen blive rigtig fin til jul.

3 kommentarer:

Unknown sagde ...

Åh hvor er de vintage-søde! Jeg er glad for, at du kunne bruge stoffet til noget så flot.

Astrid sagde ...

Tak kære datter - både for stoffet og kommentaren.

Bundingen sagde ...

Hei, Astrid!
Så koselig ar du fant bloggen min! Nå har jeg lagt meg til hos deg også og gleder meg til å følge deg framover. Har scrolla meg nedover innleggene dine, og jeg liker det jeg ser.

Ha en strålende førjulsdag!

Klem fra Ingunn