Materialerne til alle mine tekstile projekter er for det meste indköbt i genbrugsbutikker. Jeg har et ret så stort lager af stof og garn i mit hobbyrum. Kvaliteten, störrelsen, mängden og farven afgör så, hvad det kan blive til. Nogen gange kommmer idéen för materialet (hvad kan jeg finde på lageret som passer til den her idé?), andre gange kommer materialet för idéen (hvad kan jeg mon lave af det her?). Og man kan i allerhöjeste grad sige, at det er lysten, som driver värket.tirsdag den 31. december 2013

Og en stor hue til en stor mand.

Når man flytter kommer der ting frem, som man i og for sig godt vidste at man havde, men som ikke rigtig har været i brug et stykke tid. I dette tilfælde dukkede der en lækker lodenfrakke frem, som havde været Pers fars. Den havde været nedpakket siden 1998. Den passede Per som havde det været hans egen. Dette krævede en ny hue.Huemønstret er fra hæftet "Mössor hit och dit" fra Tant Kofta, alias Lotta Blom. Hæftet kan stærkt anbefales, det beskriver flere forskellige principper for, hvordan man kan skabe individuelle huer. Denne model kaldes en Nicholson-hue, sikkert efter Jack Nicholsons rolle i filmen Gøgereden.
Tant Koftas blog finder man her

Garn: Alpakka Strømpegarn, marineblåt, fra Sandnes Garn, rundpind nr. 4.

Frakken passede fint, men lommerne var efter Pers mening for små. Så var det heldigt, at foret sad løst så man kunne komme til at gøre dem større uden at skulle sprætte op. Det mørkebrune er forlængningen.


Nu er der ingen fare for at buskort og nøgler dratter ud af lommen i utide. I disse juletider kommer jeg til at tænke på bogen "Peters Jul", her citeret fra hukommelsen : 

"Min far hver dag i byen går,
og når han kommer hjem jeg står 
og ser hans store lommer."

Godt nytår til alle!

Ingen kommentarer: