Materialerne til alle mine tekstile projekter er for det meste indköbt i genbrugsbutikker. Jeg har et ret så stort lager af stof og garn i mit hobbyrum. Kvaliteten, störrelsen, mängden og farven afgör så, hvad det kan blive til. Nogen gange kommmer idéen för materialet (hvad kan jeg finde på lageret som passer til den her idé?), andre gange kommer materialet för idéen (hvad kan jeg mon lave af det her?). Og man kan i allerhöjeste grad sige, at det er lysten, som driver värket.søndag den 3. november 2013

Opdatering - 2

Marie i Garnboa bad mig om at oversætte en strikkeopskrift fra svensk til engelsk. Det var en opskrift på vanter, som man strikker løst i overstørrelse og derefter valker i vaskemaskine. Jeg blev nødt til at prøve selv.
Det er vigtigt at garnet er ren uld og ikke er superwash-behandlet. Sådant garn er blevet bearbejdet så det ikke filter og krymper i vaskemaskinen, og det er jo præcis det man vil, at vanterne skal gøre.


Se det her er jo ikke særlig kønt. Men efter en tur i vaskemaskinen ved 40 grader sammen med nogen store grove håndklæder, så var det en hel anden sag.


Som en ekstra pynt hæklede jeg en løkkekant på, og da jeg var i gang, så strikkede jeg et par til!Der klippede jeg løkkerne op - håber, at de holder.

Strikkefakta: strømpepinde nr 5. Det lilla garn er fra Bente Geilsk i Silkeborg, det stribede er ekologisk uld fra BCgarn  i Kolding. Alt indkøbt på foreningen Stickas rejse til DK i maj måned. 

1 kommentar:

Samtal från min trädgård sagde ...

De er flotte, håber du har det godt i storbyen!