Materialerne til alle mine tekstile projekter er for det meste indköbt i genbrugsbutikker. Jeg har et ret så stort lager af stof og garn i mit hobbyrum. Kvaliteten, störrelsen, mängden og farven afgör så, hvad det kan blive til. Nogen gange kommmer idéen för materialet (hvad kan jeg finde på lageret som passer til den her idé?), andre gange kommer materialet för idéen (hvad kan jeg mon lave af det her?). Og man kan i allerhöjeste grad sige, at det er lysten, som driver värket.onsdag den 2. april 2014

Vil du have en strikkeopskrift?

Mine murstensmønstrede vanter kom jo på en delt andenplads i Garnverkets konkurrence. Læs om det her (længst nede). Undervejs i strikkeriet tog jeg nogle sjuskede notater, men da nogle kunder i Garnverket havde spurgt om en opskrift, så måtte jeg være mere seriøs.


Nu har jeg skrevet en "rigtig" opskrift og også lavet et diagram på computeren. Det sidste havde jeg aldrig prøvet før. Jeg gik ud fra en forklaring på Stickas hjemmeside, skrevet af Sanna Thors Sköld. Led under rubrikken "tekniker" på hjemmesiden, hvis du vil se hvordan det går til.

Vanterne er strikket på strømpepinde nr 2½, garnet er Rauma Finull (175 meter på 50 gram), og min opskrift er på svensk.

Hvis du vil have en opskrift, så skriv en mail til mig:  astrid.m.mortensen@gmail.com, så sender jeg opskriften tilbage.


2 kommentarer:

Barwitzki sagde ...

Masse hilsen til deg Astrid, fantastisk votter har du strikkt.
Herrlig med votter utstilling... lykke til. Så fint.
Ha en riktig fin. Klem fra Viola.

Ulrica Loeb sagde ...

Otroligt fina! Jag mejlar dig ;)