Materialerne til alle mine tekstile projekter er for det meste indköbt i genbrugsbutikker. Jeg har et ret så stort lager af stof og garn i mit hobbyrum. Kvaliteten, störrelsen, mängden og farven afgör så, hvad det kan blive til. Nogen gange kommmer idéen för materialet (hvad kan jeg finde på lageret som passer til den her idé?), andre gange kommer materialet för idéen (hvad kan jeg mon lave af det her?). Og man kan i allerhöjeste grad sige, at det er lysten, som driver värket.torsdag den 16. maj 2013

SURPRISE !!!!

Når man læser på nettet eller i bøger om strikning så støder man af og til på navnet Elizabeth Zimmermann. Nu blev jeg tilstrækkeligt nysgerrig efter at finde ud af, hvem den der dame er/var.
På Wikipedia kan man læse dette - og så bliver man lidt klogere.

I artiklen stod, at ét af hendes mest berømte designs er den såkaldte Baby Surprise Jacket, det er en børnetrøje, der strikkes i ét stykke og kun har to sømme, der skal sys. Lige noget der passer mig, der ikke er så gode venner med løse tråde. Og så kom jeg i tanker om, at jeg for længe siden faktisk havde fået denne opskrift af en strikkekompis. Det måtte simpelthen afprøves.

Undervejs ligner det noget, der er løgn. Fuldstændig umuligt at se, hvad det skal blive - deraf overraskelsen.


Men når man så har lukket de sidste masker af og folder skabelsen på den rigtige måde, så - TADAAAAA! - EN BABYTRØJE!


Der skal bare sys sammen i ærmernes overkant.


Jeg strikkede nogen striber ind, dels for at live lidt op, dels for at senere kunne se, hvor og hvordan jeg havde strikket. Det medførte så, at der alligevel blev en masse ender at hæfte. ÆV. Specielt fordi enderne ikke var så lette at fæste, så det så pænt ud i det kraftige glatte garn.


Strikkefakta:
blåt garn LILJE 70% bambus, 30% bomuld, fra naturgarn.dk (fået af mor), striber IDENA BAMBOO 70% bambus 30% bomuld, fra Coats (fra lageret). Rundpind nr 5.

Det var sjovt at prøve med en berømt klassiker. Jeg har ikke rigtig bestemt, hvad jeg vil med den. Den skal i hvert fald ikke sælges, den er af for dårlig kvalitet for det, synes jeg.
Det næste jeg skal udforske er EZ's procentsystem - fortsættelse følger.

1 kommentar:

Pia Sjöstrand sagde ...

Hejsan Astrid
Vilken trevlig blogg du har. Tack för en trevlig resa hem, även om vi var väldigt tysta så fanns gemenskapen där.
Hälsningar
Pia