Materialerne til alle mine tekstile projekter er for det meste indköbt i genbrugsbutikker. Jeg har et ret så stort lager af stof og garn i mit hobbyrum. Kvaliteten, störrelsen, mängden og farven afgör så, hvad det kan blive til. Nogen gange kommmer idéen för materialet (hvad kan jeg finde på lageret som passer til den her idé?), andre gange kommer materialet för idéen (hvad kan jeg mon lave af det her?). Og man kan i allerhöjeste grad sige, at det er lysten, som driver värket.mandag den 6. maj 2013

Bølgen den blå.

Jeg har strikket endnu et sommer-sjal i det fine bølgemønster (sv = vågmönster). Det bliver meget effetktfuldt, når man strikker det i glat, ensfarvet garn.

 
Hvis du vil strikke et lignende, så findes mønstret her. Det er på svensk, men det betyder forhåbentlig ingenting. Eller kan man få oversætterhjælp hos mig.


Garnet er en blanding af hør (sv = lin) og viscose. Jag har fået det af min mor for længe siden, hun købte det på udsalg i Stof 2000 da garnet skulle udgå af sortimentet, så man kan ikke få det samme garn mere. Men vælger man et ensfarvet garn uden for meget fnuller så bliver det sikkert lige så fint. Sjalet her er strikket på pinde nr 3½, men det skal man selvfølgelig tilpasse det garn, man har valgt.

Ingen kommentarer: