Materialerne til alle mine tekstile projekter er for det meste indköbt i genbrugsbutikker. Jeg har et ret så stort lager af stof og garn i mit hobbyrum. Kvaliteten, störrelsen, mängden og farven afgör så, hvad det kan blive til. Nogen gange kommmer idéen för materialet (hvad kan jeg finde på lageret som passer til den her idé?), andre gange kommer materialet för idéen (hvad kan jeg mon lave af det her?). Og man kan i allerhöjeste grad sige, at det er lysten, som driver värket.tirsdag den 12. juni 2012

Velkommen til verden!

Så blev Per farfar for tredje gang - eller er det måske kun anden gang (förste gang var tvillinger)? Tre börnebörn har han nu i hvert fald, og den sidste lille ny kom til verden den 7. juni. Han hedder HOLGER.

Töj skal der til, og det blev dette forsommergrönne sät.


Tröjen er strikket efter en opskrift fra en af mine "strikkebibler", nemlig Strik med nordisk tradition af Vibeke Lind (Höst og Sön 1981).
Tröjen er en "Tante Anna-tröje" i babystörrelse, og det opgives, at modellen stammer fra 1880'erne og er strikket i flere generationer i samme köbenhavnske familie.

Bukserne er standardmodel "rynkebukser" cl 62, stoffet fra et kökkengardin köbt på Röde Kors' genbrug.

Huen er den traditionelle "djävlehue" (grimt navn til noget, der ska väre til en lille uskyldig bebs) med spidsen ned i panden. Jeg har prövet noget nyt som jeg har set i bogen Ett nystan af Leigh Radford (Natur och Kultur 2007).
Man strikker hestetömmer over fire masker, og de strikkes fast på kanten samtidig som man strikker dem. Närbilledet forklarer måske, hvad jeg mener?Garnet er Mandarin Petit fra Drops, farve 8143, pinde nr 3.

1 kommentar:

Metamorph sagde ...

Åååh hvor er det nuttet og supersødt! Men det bliver svært at finde lille Holger i alt det sommergrønne :)