Materialerne til alle mine tekstile projekter er for det meste indköbt i genbrugsbutikker. Jeg har et ret så stort lager af stof og garn i mit hobbyrum. Kvaliteten, störrelsen, mängden og farven afgör så, hvad det kan blive til. Nogen gange kommmer idéen för materialet (hvad kan jeg finde på lageret som passer til den her idé?), andre gange kommer materialet för idéen (hvad kan jeg mon lave af det her?). Og man kan i allerhöjeste grad sige, at det er lysten, som driver värket.onsdag den 11. oktober 2017

Tillykke med fødselsdagen!

Kusinen fyldte 70 år og skulle have en gave. Da vi besøgte hende i sommers købte hun en såkaldt rosenbænk i Coop. Vi snød os til at tage mål af sædet, for tanken var at sy en siddehynde til bænken.

Næste skridt var at skaffe en skumgummihynde i de rette mål. Efter en del leden på nettet fandt vi et firma, som specialiserade sig i sådant.

Rosenbænk - Hvidlakeret FSC-certificeret akacietræ

Og så skulle der vælges stof. Jeg begyndte med at kikke på mit lager, men der fandt jeg ikke noget, der var stort nok og som jeg syntes passede til opgaven. Så gik turen til stofbutikken.  Det er let nok at vide,  hvad man ikke vil have - sværere er det at finde det som siger "bingo", men jeg fandt det nu ret hurtigt. For at være sikker pløjede jeg hele hylden med relevante stoffer igennem, men vendte hele tiden tilbage til dette her.


Skumgummi er noget modsträbende noget, så den flinke ekspedient viste mig en løsning på problemet: noget rundstrikket gaze-agtigt stof som kunne trækkes over skumgummiet så betrækket kunne glide let. 
Selve syarbejdet var ikke så besværligt. 


På kanten af stoffet fandt jeg disse oplysninger.


"KÖRSBÄRSTRÄDGÅRDEN design Marianne Westman för Almedahls" - stod der.

Hvem mon Marianne Westman er, tænkte jeg. "Som man googler, så får man svar"
Det viste sig, at stoffet er designet i 1959 og taget op igen af firmaet Almedahls. Det fås også med gul eller rød bundfarve.

Flere fakta om Marianne Westman: hun arbejdede i mange år som formgiver på  porcelænsfabrikken Rörstrand og har bl. a. skabet dekoration til stellene Mon Amie og Picknick.  Og så begynder dem der er vilde med 50'enes design vist at føle sig på hjemmebane. Klik her for mere info. Og her for flotte billeder.

Det er flot klaret at et design med næsten 60 år på bagen stadig kan virke friskt og nutidigt - og kan sige "bingo" til mig, som ikke har så meget styr på svensk designhistorie.

1 kommentar:

Ingunn Sættem sagde ...

Lekkert stoff, og for en fin gave! Du er jammen omtenksom!

Riktig god lørdagskveld fra Ingunn