Materialerne til alle mine tekstile projekter er for det meste indköbt i genbrugsbutikker. Jeg har et ret så stort lager af stof og garn i mit hobbyrum. Kvaliteten, störrelsen, mängden og farven afgör så, hvad det kan blive til. Nogen gange kommmer idéen för materialet (hvad kan jeg finde på lageret som passer til den her idé?), andre gange kommer materialet för idéen (hvad kan jeg mon lave af det her?). Og man kan i allerhöjeste grad sige, at det er lysten, som driver värket.tirsdag den 28. februar 2017

Småt og godt.

En masse småting er blevet færdige, alt sammen noget til at varme i vinterkulden.

Pers julegave var et par fingervanter strikket efter et gammelt mønster fra mors gemmer. Som det kan ses, har opskriften været flittigt brugt gennem årene.
Fingervanterne er mørkeblå, så de kan passe til den fine gamle arvede lodenfrakke og de andre strikketing jeg har lavet, se her.


Det er svært at fotografere mørkeblåt i vinterlys.


Der er et lille fint fletmønster på håndryggen. Barnebarnspigen på 11 år ville gerne have nye benvarmere. Vi kikkede på nettet sammen, og hun valgte modellen Ballerina, et Dropsmønster 132-5.


Garnet er Andes fra Garnstudio, en blanding af alpakka og uld, meget blødt og lækkert. Pinde nr. 7.
Da jeg fulgte opskriften blev benvarmerne enormt store i omkreds, de var endda for store til mine tykke mormor-ben. Så jeg trævlede op efter ca. 10 cm og slog 12 masker færre op, det så mere rimeligt ud.


På den måde blev der jo garn til overs. Jeg troede, at det kunne blive til at pandebånd. Det kunne det lige præcis IKKE. Men så fandt jeg en rest lilla garn i nogenlunde samme kvalitet. Det ses slet ikke, når hun sætter det lilla i nakken under guldhåret.Garnbutikken Garnverket havde sin årlige konkurrence, denne gang med temaet pulsvarmere. Jeg deltog med disse tofarvede efter egen ide. De vandt ikke, men jeg fik et nøgle garn for at have været med, så det var jo en slags gevinst.


Vennen E klagede over, at hendes ankler var så stive og forfrosne. Løsningen: ankelvarmere.Denne model er med en lille rem under foden for at holde varmeren på plads. Man lukker af for to af de fire pinde, og på næste omgang slår man maskerne op igen. Nemt. Garnet er strømpegarn 75% superwash uld, 25 % nylon. Strømpepinde 2½.

Jeg strikkede også et par tykke, som kun var to "rør" i et lækkert blandingsgarn alpakka-uld fra Sandnes Garn, men de blev afleveret inden de nåede at blive fotograferet. Det er jo nu, de skal bruges

1 kommentar:

Barwitzki sagde ...

Veldig vakre du har laget kjære Astrid.
Jeg liker grafisk pulsvarmere... og Yoga-sokker :-))
Jeg er i gang med genser, men jeg må kjøpe pinne 4,5 og så er i dag ikke
strikke. Kanskje vi tar en litt søndagstur i naturen. Mannen og jeg.
Jeg liker skogen... søker du vårtegn... hilsen til deg.
God søndag. Klem Viola