Materialerne til alle mine tekstile projekter er for det meste indköbt i genbrugsbutikker. Jeg har et ret så stort lager af stof og garn i mit hobbyrum. Kvaliteten, störrelsen, mängden og farven afgör så, hvad det kan blive til. Nogen gange kommmer idéen för materialet (hvad kan jeg finde på lageret som passer til den her idé?), andre gange kommer materialet för idéen (hvad kan jeg mon lave af det her?). Og man kan i allerhöjeste grad sige, at det er lysten, som driver värket.søndag den 4. oktober 2015

Opdatering sommeren 2015, kapitel 2

Garnboa i Norrtelje måtte give op sidste år - det er svært at tjene penge på at sælge garn i disse tider, hvor internetsalget overtager flere og flere af detailhandelens kunder. Men det er en anden historie, som ikke hører hjemme i dette forum.
Men Marie er ikke den, som giver op. Hun og hendes mand købte en gammel landhandel i den lille landsby Sättraby - bolig, butik og lagerbygninger. Der var nok af renovering at kaste sig ud i. Og så kan man jo lege butik i egne lokaler, skal ikke tjene til huslejen men kan holde åbent, når der er tid og overskud til det.
Læs Garnboas hjemmeside her og facebookside her.
For at fejre genåbningen udskrev Marie en konkurrence: "strik en sok med tilknytning til Sättraby".

Første gang jeg var i Sättraby var i februar måned, det var koldt, mørkt, blæsende og ganske ugæstfrit, da jeg stod og ventede ved busstoppestedet. Ikke lige noget, der gav næring til fantasien. Men så fik jeg øjnene op for alle gårdene og husene, der lå udspredt i landskabet. Svensk-røde med hvide detaljer - og så var den der, idéen. En sok i rødt og hvidt med huse på.


Husene ses som et gentaget geometrisk mønster. 


Striberne på undersiden samt indtagningerne til tåen har jeg bare valgt fordi det ser pænt ud, de skal altså ikke tolkes på nogen speciel måde.Der kom 6 bidrag til konkurrencen, min sok blev nr. 2, og det er jeg helt tilfreds med. 


Strikkefakta
Garn: Lana Grossa Meilenweit, 80% uld, 20% Polyamid, 210 meter på 50 gram
strømpepinde nr 2½

2 kommentarer:

Barwitzki sagde ...

Gratulere deg kjære Astrid. Kjempeflotte sokker har du laget,
fantastisk mønsteret med rød og hvite husene. En riktig god ide :-))
og riktig god handverk. Hilsen og klem fra Viola. Ha en god uke.

Juliusdotter sagde ...

Vilken fin socka och vilken härlig undersida, oväntad :-)