Materialerne til alle mine tekstile projekter er for det meste indköbt i genbrugsbutikker. Jeg har et ret så stort lager af stof og garn i mit hobbyrum. Kvaliteten, störrelsen, mängden og farven afgör så, hvad det kan blive til. Nogen gange kommmer idéen för materialet (hvad kan jeg finde på lageret som passer til den her idé?), andre gange kommer materialet för idéen (hvad kan jeg mon lave af det her?). Og man kan i allerhöjeste grad sige, at det er lysten, som driver värket.søndag den 19. juli 2015

En nygammel fiber.

På syfestivalen i foråret så jeg denne trøje strikket i hampegarn. Hamp har jo fra gammel tid været brugt til reb og grove tekstiler (f. eks. til at sy kornsække af), men som strikkegarn var det nyt for mig. Det fik jeg lyst til at prøve.


Jeg købte garn og opskrift, og så lå det nogen måneder, mens noget andet blev færdigstrikket. Men da sommeren kom var det på tide. Jeg strikkede strikkeprøve, målte på prøven og på mig og indså, at jeg blev nødt til at ændre på opskriften, hvis jeg ikke ville have en trøje model "pølseskind". Altså lagde jeg 2 * 12 masker til på kroppen, disse satte jeg på tråde i hver side inden ærmerne skulle sættes til. Ærmerne fik også 12 ekstra masker i udtagningerne, disse blev ligeledes sat på tråde. Så da jeg skulle samle alting og begynde med raglanindtegningen, havde jeg det antal masker, der stod i opskriften.


Jeg var bange for, at det grønne garn ikke slog til, nu hvor jeg havde strikket trøjen større. Samtidig syntes jeg også, at der blev MEGET grønt, så jeg bestilte 100 gram blåt garn i samme kvalitet og digtede en zig-zagget overgang mellem grønt og blåt.


De løse masker under armene syede jeg sammnen med maskesting. Så nu er trøjen færdig, og jeg glæder mig til at bruge den. Det skal blive spændende at se, hvordan hampegarnet opfører sig i brug. Det var lidt hårdt at strikke med, og det fnuggede bittesmå fibre i luften (og i vaskemaskinen ved første vask). Efter vask blev trøjen blød og lækker.
Farven er intens græsgrøn med en fin glans. Dette kan kameraet desværre ikke gengive.


Strikkefakta: Garn Number One Hemp, 95 meter/50 gram fra Nysta, som er Nina Sagulins netbutik.
www.nysta.se

2 kommentarer:

Bundingen sagde ...

Så lekker denne trøya ble! Lurt å bruke blått garn sammen med det grønne. Jeg har aldri strikka av slikt garn, men har noen nøster liggende som var tenkt til vaskevott.

Her ser det ut til å bli en fin sommerdag. Gledelig!

God mandag fra Ingunn

Barwitzki sagde ...

Herlig har du laget genseren ferdig. Super fargene blå og grønn og vakre
mønsteret.
Vi har så deilig sommerdager her til oss og vi kan lage gode turer. Hver kveld vi går litt svimme i steinbudd... vi har mange steinbrudd med vann i nærheten.
Kos deg. God sommer fortsatt. Klem fra Viola