Materialerne til alle mine tekstile projekter er for det meste indköbt i genbrugsbutikker. Jeg har et ret så stort lager af stof og garn i mit hobbyrum. Kvaliteten, störrelsen, mängden og farven afgör så, hvad det kan blive til. Nogen gange kommmer idéen för materialet (hvad kan jeg finde på lageret som passer til den her idé?), andre gange kommer materialet för idéen (hvad kan jeg mon lave af det her?). Og man kan i allerhöjeste grad sige, at det er lysten, som driver värket.fredag den 20. oktober 2017

En farverig aften.

Nej, dette er ikke hundeposer!


Jeg har været på kursus hos Eva i Stäket og har fået den første introduktion i at koldfarve garn.


Det var let og ukompliceret, og man kan gøre det hjemme og behøver ikke at købe dyrt udstyr. Bare farvebasen og det flydende farvepigment. Og intet er så giftigt, at det ikke må hældes i afløbet.

Det sværeste ved det hele var, at man skal vente 24 timer mens garnet ligger i sine plastikposer og farven fikseres. Efter 20 timer kunne jeg ikke styre mig, så jeg åbnede og vaskede og skyllede forsigtigt.


Men ikke rigtig forsigtigt nok. Bundtet med det mørkegrønne garn blev temmelig filtret (det er det, der ligger i dørslaget).


De små bundter på 20 gram havde jeg bundet ekstra ombindinger på, efter gode råd fra Eva. Det skulle jeg nok også have gjort med de to 50-grams bundter.


Det her skulle min forlængst afdøde farmor (som også strikkede) kalde for "fiddiwau" på sin midtjyske dialekt. Det tog sin tid at vinde det til et garnnøgle, men det gik. 


Garnet er sokkegarn, 75% uld og 25% polyester, og det er superwashbehandlet. Helt OK, når det skal bruges til sokker. Det er for surt, hvis fint håndværk går i stykker når det bruges.

Nu skal jeg lige have strikke noget andet færdigt - noget som der er deadline på - og så skal jeg til at lege med striber.

Jeg har helt sikkert fået lyst til at eksperimentere mere med at farve. Næste skridt bliver at lære, hvordan man får bestemte effekter frem, altså at styre processen. Forleden var det processen, der styrede!


Ingen kommentarer: