Materialerne til alle mine tekstile projekter er for det meste indköbt i genbrugsbutikker. Jeg har et ret så stort lager af stof og garn i mit hobbyrum. Kvaliteten, störrelsen, mängden og farven afgör så, hvad det kan blive til. Nogen gange kommmer idéen för materialet (hvad kan jeg finde på lageret som passer til den her idé?), andre gange kommer materialet för idéen (hvad kan jeg mon lave af det her?). Og man kan i allerhöjeste grad sige, at det er lysten, som driver värket.



torsdag den 6. december 2012

Trådlöst? - nej desvärre.

Jeg hader at häfte ender! Det er i mine öjne det absolut kedeligste ved alt form for håndarbejde. Derfor har de fölgende strikketing ligget relativt länge og väret NÄSTEN färdige - de manglede bare det der med endehäftning. Men nu skulle det väre.




Her er en stabel karklude (sv: disktrasor) strikket i hörgarn (sv: lingarn). Hörgarnet har en bakteriehämmende effekt, så kluden lugter aldrig surt. Desuden holder den nästen evigt, og når så evigheden er ovre og kluden er slidt op, så klipper man den i stykker og lägger den i komposten. Miljöbevidshed i hverdagen.
Hörgarnet har jeg köbt second-hand. Det er egentligt beregnet som vävegarn og er tyndt-tyndt, så jeg strikker med flere tråde samtidigt på pinde nr 5.



To par ragsokker. De grå er strikket af flere slags garn. Det mörkegrå er Mor Aase Raggegarn, det lysegrå er Robust Sandsnesgarn, striberne på ribben er Superwash Sport Gestal. De blå er af Tresko 3-tråds fra Sandnesgarn med kant af Superwash Sport Gestal. Sokkerne er strikket fra tåren og opad - smart, når man strikker af rester og vil väre sikker på, at garnet slår til. Strömpepinde nr 4.



Her er endnu et par af noget garn, der blev til overs fra et andet projekt. Drops Big Fabel, en rest ensfarvet og en rest mangefarvet, strömpepinde nr 4½. Igen fra tåen og opad.


En nygammel teknik, som er meget oppe i tiden lige nu er tunesisk häkling (sv: tunesisk virkning), også kaldet hakning (sv: krokning). Hakkenåle med krog i begge ender kan man bruge til at hakke rundt med.



Disse tykke vanter er "rundhakkede", garn og opskrift köbt på nettet fra Vinterverkstan. Garn: Bockens Lovikka, dobbelt hakkenål nr 10.

Jeg har prövet med andre garntyper, opskrifter og nål-störrelser.


Her er garnet Big Fabel fra  Drops, opskriften er fra Ullcentrum, designer Ann Linderhjelm, hentet fra strikkesiten Ravelry, dobbelt hakkenål nr. 7.


Her er garnet Eskimo fra Drops, opskriften er fra Vinterverkstan, dobbelt hakkenål nr 8.


Garnfavoritten er den nederste, mens opskriften med tommelfingerkile (den mellemste vante) giver den bedste pasform. Så det bliver nok den kombination i fremtiden.

At häfte ender er SÅ kedeligt. Konklusion: det var vel på tide at läre at få det gjort kontinuerligt.

Ingen kommentarer: